"Изкупувайте благовремието, защото дните са лоши" /Ефесяни 5:16/
Юни, 2018
Март, 2010

Древна църква в Армагедон

 

 

В християнския свят се разпространи новината за значимо откритие. В Северен Израел израелските археолози са открили руините на църква от трети или четвърти век. Те вярват, че това може да е най-старата църква, открита досега в Святата Земя. Добре запазена е мозайка с надпис за Исус Христос и изображение на риба - древният християнски символ.

Църквата е открита по време на ремонтни работи в затвор в Мегиддо- мястото, което Новият Завет нарича Армагедон. Там армиите на света ще се съберат за окончателната битка между доброто и злото.

В Откровение 16:16 е записано: „И събраха ги на мястото, което по еврейски се наричаше Армагедон (т.е. Хълмът на Магедон или на поражението).”

Думата Армагедон идва от еврейските думи Хар Меггидо, което означава планината Меггидо. Тя се издига до Джезреелската долина, широка област където армиите на народите ще се съберат на последна битка. В Йоил 3:14 се казва: „Множества, множества в долината, дето ще се отсъди за тях; защото близо е денят Господен в долината дето ще се даде присъдата.”