"Изкупувайте благовремието, защото дните са лоши" /Ефесяни 5:16/
Юни, 2013
Септември, 2012

 Жозефина Бозвелиева: Преживях чудото на изцелението

 

 

Месец по рано си бях записала час за компютърен преглед, с който исках да бъдат диагностицирани всичките ми проблеми - чувствах се много зле. Оказа се, че по същото време, в същия ден и час, беше службата при пастор Бинка Йолова и аз трябваше да избирам къде да отида. И аз избрах - отидох при Господа!

Искам да отдам слава на Бога, за Неговата голяма любов, милост и дълготърпение, чрез моето свидетелство за възстановяване и изцерение, което преживях неотдавна.

Ръката на Господа не се е скъсила да спасява и изцерява и днес, както и преди 2000 години, но ние често пропадаме поради упоритите си сърца и непокорство.Слава на Господа, че Той е Бог, а не човек и че остава верен, дори когато ние не сме.

Осем сериозни заболявания в моето тяло изчезнаха за един миг. Беше истинско чудо.

През 1990 г. повярвах, че има Бог и приех Исус като Господ и Спасител на моя живот. Много невероятни неща започнаха да се случват - получих освобождение от тютюнопушене чрез молитва, което беше станало сериозен проблем; свръхестествено изцерение от плексит в лявото рамо и още много други благословения. Но от друга страна, започнаха и Божиите изпити.

Особено след завършване на библейското училище.Започнаха да се случват страшни неща - предателства от най-близки хора, разрушаване на взаимоотношения, завист, неразбиране и какво ли още не.

Разделих се с втория ми съпруг, защото в един момент, трябваше да избирам между него и двете си поотраснали, но все още непълнолетни дъщери от първия брак, на които ми бяха поверени родителските права. Разрушиха се взаимоотношенията ми с близки роднини и приятели.

За по малко от 2 години, сякаш ураган помете всичко - останах сама с 3 деца, най-малкото от които - на 2,5 год.

Освен тях гледах и болната си майка, която беше на легло, почти неподвижна след преживян инсулт, счупване костта на левия крак и бързо развиваща се прогресираща склероза. Допуснах огорчение в сърцето си, а след това и непростителност, гняв и отчаяние. В резултат на всичко тава, както и на стреса и прекомерното натоварване - физическо и психическо, здравословното ми състояние започна да се влошава.

Междувременно голямата ми дъщеря се омъжи, а майка ми почина. Бях съкрушена и безкрайно уморена. Тялото ми не издържа и всичко започна да ме боли в един момент.

1. Лявото коляно се подуваше под капачката и болеше непоносимо. Въпреки
приложеното медикаментозно лечение, състоянието ми не се подобри. Трябваше
да прибягна до болезнени инжекции в самото коляно или операция, но и двете,
щяха да ме спрат от работа за доста дълъг период, а това означаваше да загубя
работата си и аз не се реших.
2. Появиха се разширени вени - скрити и явни в краката, които още повече
затрудниха движението ми.
3. Болки, по хода на нерва в десния крак, стигащи до таза - всеки ден се
анестезирах, за да мога да ходя.
4. Започнаха да ме болят ставите и костите - пиех таблетки калций с витамин D, но болките си оставаха. Беше констатирана начална фаза на остеопороза – при лекарски преглед.
5. Усетих артритни болки в ръцете.
6. Като капак на всичко се появиха шипове в тила, които притискаха някакъв нерв
и спираха оросяването и на двете ми ръце. Нощем се събуждах от непоносими
болки поради изтръпване в ръцете.
7. Болеше ме и ставата на дясната ръка - оказа се, че течността, която действа като
смазка е силно намаляла и се получава триене .За това ми предписваха
лекарства, но без особен ефект.
8. От многото притеснения се беше обострил и гастрита и постоянно се чувствах зле. Мислех си:"Боже, ако Ти не ми простиш, няма да ме бъде още дълго."

Но в тази екстремна ситуация видях много неща в себе си и те никак не ми харесаха. И понеже бях изпаднала и в гордост, не потърсих помощ от никъде - дори спрях да ходя и на църква.

Обидата и непростителността ме държаха дълго в оковите си. Този период продължи близо 7 години, но именно в този период Бог промени сърцето ми. Реших че трябва да простя на всички, колкото и да са ме наранили. Трябваше да простя и на себе си, защото се обвинявах за много неща. И точно тогава, в това състояние на пълен срив, Бог отново ме намери.

Бях на гости на сестра ми, когато дойде нейна колежка и сестра в Господа. Понеже всичко ме болеше и вече едва се движех, а тя по професия беше медицинска сестра, реших да я попитам дали има познати лекари, които да ми препоръча. Тя ми отговори:"Да, познавам най-големия и най-добрия лекар на света - Исус, но и ти Го познаваш". В този миг, гореща вълна ме заля. "Възможно ли е Господи, това Ти ли си?". Тогава тя предложи да ме заведе при една сестра, за която чула от други християни, че имала много силно изцелително служение в Господа - Бинка Йолова.

Месец по рано си бях записала час за компютърен преглед, с който исках да бъдат диагностицирани всичките ми проблеми - защото може би имаше и други неща -чувствах се много зле. Оказа се, че по същото време, в същия ден и час, беше службата при пастор Бинка и аз трябваше да избирам къде да отида.

И аз избрах - отидох при Господа! Още щом прекрачих прага на помещението, усетих силното присъствие на Святия Дух. След поучението, сестра Бинка призова на покаяние всички, които по някаква причина са отпаднали или взаимоотношенията им с Господа са били нарушени.

Словото беше директно от Святия Дух и ме докосна много силно - сълзи се стичаха по лицето ми, сърцето ми биеше до пръсване. Аз се покайвах и питах Господа:"Боже, наистина ли ми прощаваш, възможно ли е милостта Ти да бъде толкова голяма?"

Когато излязох отпред, между мен и пастор Бинка имаше огромна колона, така че нямахме дори визуален контакт, но аз знаех, че за Бог няма значение къде съм застанала.
Когато започна молитвата, Святият Дух слезе върху мене с такава сила, че плачът ми се превърна в силно ридание . Аз плачех и се молех в Духа. Думите не са достатъчни, за да опиша всичко онова, което се случи.

Сестра Бинка изброяваше различни заболявания и в един миг спомена за болки в лявото коляно. Тогава усетих Божията изцелителна сила съвсем реално в моето коляно. Болката изчезна. След това тя изброи един по един всичките ми гореописани проблеми и в момента, в който го изговаряше аз получавах изцерение.

Бог го направи по начина, по който аз си бях представяла – като че ли с компютър диагностицираше проблемите ми един по един, но едновременно с това ми даваше и изцерение. За по-малко от 5 минути в тялото ми не остана нито една болка. Беше истинско чудо. Но нали Бог Исус Христос е Бог на чудесата! Излязох и дадох своето свидетелство пред останалите братя и сестри. Бях толкова развълнувана, че го направих много накратко, като изброих само част от това, което Бог беше направил. Сестра Бинка каза :"Святият Дух знае какви точно са проблемите на всеки един от вас!"

Любовта и милостта на Бога спечелиха сърцето ми завинаги. Преди Го познавах повече с ума си, сега го познах със сърцето си. Благодарях му за всичко, включително и за това, че ме доведе на правилното място. Божието слово казва : “Само чистите по сърце ще видят Бога”. Пастор Бинка беше една от тях, затова и Бог толкова мощно я употребяваше.

От тогава живея в Божествено здраве и нито една от изброените болести повече не ми създаде проблеми. Аз вярвам в един реален и жив Бог, който и днес се прославя с делата си. “Той умря за нашите грехове и с болестите ни се натовари”- казва Божието слово. Той ни чака да се покаем и да го познаем, за да получим като подарък прощение за греховете си и изцеление за всичките си болести. Затова “Днес, ако чуете гласа му не закоравявайте сърцата си, защото днес е спасителния ден и днес е благоприятното време…”

В моето сърце вече няма капка съмнение кой е Бог, какъв е и какво може.Той започна да употребява и мен за изцерение и освобождение на близки и приятели. Защото Неговата воля е съвършена. А тя е “да не погине нито един, но да има вечен живот".